eng_flag mk_flag

Здружение за европска интеграција


Европска Гледна ТочкаAssociation for European Integration


European View Point

union Младинска размена во Кобулети, Грузија

Во периодот од 05.10.2018 до 14.10.2018 година во Кобулети, Грузија се реализира младинска размена насловена “Create change” во рамките на Ерасмус + програмата. 35 млади од различни држави ( Македонија, Грузија, Aрменија, Турција, Унгарија, Литванија и Норвешка) имаа можност да присуствуваат на оваа размена и да ги развијат своите вештини преку методите на нерформално образование Повеќе ...
union Јавна Дискусија „Перспективите на младите од руралната средина за Европа“ ВО Општина Могила

Општина Могила и Здружението за меѓународна младинска соработка Интерактив – Битола организираа Јавна дискусија во Општина Могила на тема: „Перспективите на младите од руралната среднина за Европа“. На дискусијата говорници беа градоначалникот на Општина Могила, Јасмина Гулевска, претседателот на здружението за европска интеграција Европска гледна точка од Битола, Дејан Петровски Повеќе ...
union Европската унија преку ЕГТ во Новаци

9-ти Мај не е само обичен ден, туку е и денот на Европска Унија исто познат и како ден кога е победен Фашизмот. По тој повод Европска гледна точка секоја година го одбележува овај значаен датум со различни активности и настани. Оваа година го одбележивме организирајќи и спроведувајќи обука на граѓаните од Општина Новаци за тоа Повеќе ...
tribina Одбележан 9 - ти Мај денот на Европската Унија

По повод 9 - ти Мај денот на Европската Унија, Европска гледна точка традиционално и оваа година го одбележа овај важен датум. Оваа година Здружението за европска интеграција „Европска гледна точка“, Здружението за развој на Ромската заедница „Сумнал“ во соработка со Ротари клуб Битола Широк Сокак и Ротаракт клуб Битола Широк Сокак организираа трибина со наслов „Иднината на Европската Унија од перспектива на Република Македонија“. Трибината се одржа во Хотел Милениум и на истата имаше присутни од различни возрасти. Модератор на трибината беше Дејан Петровски, поздравно обраќање имаше г-дин Никола Бабовски и воведно обраќање имаше проф. д-р Горан Илиќ. Повеќе ...
humanitarna Kвиз како дел од проектот „Граѓаните и Европската Унија“

Дел од денешните случувања од квизот, како претпоследна фаза од проекотот „Учениците и Европската Унија“, со подршка од Општина Битола и соработката на сите Основни Училишта од Битола. Повеќе ...
humanitarna Деветта трибина од проектот „Граѓаните и Европската Унија“

Се одржа и ДЕВЕТАТА трибина од проектот „Граѓаните и Европската Унија“ во Општина Битола. Проектот е подржан од Владата на Р.Македонија. Повеќе ...
humanitarna Осмата трибина од проектот „Граѓаните и Европската Унија“

Осма трибина од проектот „Граѓаните и Европската Унија“, одржана во Општина Демир Хисар. Проектот е подржан од Владата на Р.Македонија Повеќе ...
humanitarna Седмата трибина од проектот „Граѓаните и Европската Унија“

Оджана е СЕДМАТА трибина од проектот „Граѓаните и Европската Унија“, во Општина Крушево.Проектот е подржан од Владата на Р.Македонија. Повеќе ...
humanitarna Шеста трибина од проектот „Граѓаните и Европската Унија“

Во Општина Прилеп се одржа ШЕСТАТА трибина од проектот „Граѓаните и Европската Унија“, подржан од Владата на Р.Македонија. Предавач на истата беше Емилиа Героска. Повеќе ...
humanitarna Петта трибина од проектот „Граѓаните и Европската Унија“

Во Општина Долнени се одржа ПЕТАТА трибина од проектот „Граѓаните и Европската Унија“, подржан од Владата на Р.Македонија. Повеќе ...
humanitarna Четврта трибина од проектот „Граѓаните и Европската Унија“

ЧЕТВРТАТА трибина од проектот „Граѓаните и Европската Унија“, подржан од Владата на Р.Македонија, се одржа во Општина Кривогаштани во просториите на ОУ „Манчу Матак“. Повеќе ...
humanitarna Трета трибина од проектот „Граѓаните и Европската Унија“

Во тек е спроведување на третата трибина во Општина Ресен, од низата девет трибини во Пелагонискиот регион. Овие трибини се дел од проектот "Граѓаните и Европската Унија" подржан од Владата на Република Македонија. Повеќе ...
humanitarna Втора трибина од проектот „Граѓаните и Европската Унија“

Од проектот „Граѓаните и Европската Унија“, подржан од Владата на Р.Македонија, се одржа ВТОРАТА трибина, од вкупно деветте трибини во Пелагонискиот Регион. Трибината беше спроведена во Општина Новаци. Повеќе ...
humanitarna Прва трибина од проектот „Граѓаните и Европската Унија“

Денес, 15.02.2016, започна спроведувањето на ПРВАТА трибина предвидена од проектот „Граѓаните и Европската Унија“, во Општина Могила, подржан од Владата на Р.Македонија. Повеќе ...
humanitarna Дванаесетта работилница од проектот „Да ја запознаеме Европската Унија“

Денес, 12.02.2016, се одржа ДВАНАЕСЕТА работилница од проектот „Да ја запознаеме Европската Унија“, подржан од Општина Битола, во ОУ„Ѓорши Сугарев“. Воедно оваа беше ПОСЛЕДНАТА успешно одржана работилница и завршување на ПРВАТА ФАЗА од овај проект. Потпишан е меморандум за соработка помеѓу училиштето и здружението. Повеќе ...
humanitarna Единаеста работилница од проектот „Да ја запознаеме Европската Унија“

На 11.02.2016 се одржа единаеста работилница од проектот „Да ја запознаеме Европската Унија“, подржан од Општина Битола, во ОУ „Гоце Делчев“. Потпишан е меморандум за соработка помеѓу здружението и училиштето. Повеќе ...
humanitarna Дeсетта работилница од проектот „Да ја запознаеме Европската Унија“

Десетата работилница од проектот „Да ја запознаеме Европската Унија“, подржан од Општина Битола, се одржа денес, 10.02.2016 во ОУ „ Крсте Петков Мисирков„ во с. Бистрица. Потпишан е меморандум за соработка меѓу училиштето и здружението. Повеќе ...
humanitarna Деветта работилница од проектот „Да ја запознаеме Европската Унија“

09.02.2016 вo OУ „Кирил и Методиј“, се одржа деветата работилница од проектот „Да ја запознаеме Европската Унија“, подржан од Општина Битола. Училиштето и здружението потпишаа меморандум за соработка. Повеќе ...
humanitarna Осма работилница од проектот „Да ја запознаеме Европската Унија“

Осмата работилница од проектот „Да ја запознаеме Европската Унија“, подржан од Општина Битола, се одржа денес, 08.02.2016, во ОУ „ Коле Канински“. Здружението и училиштето потпишаа меморандум за соработка. Повеќе ...
humanitarna Седма работилница од проектот „Да ја запознаеме Европската Унија“

Денес, 08.02.2016, се одржа седмата работилница од проектот „Да ја запознаеме Европската Унија“, подржан од Општина Битола, во ОУ„Елпида Караманди“.Училиштето и здружението потпишаа меморандум за соработка. Повеќе ...
humanitarna Шеста работилница од проектот „Да ја запознаеме Европската Унија“

Здружението и денес 05.02.2016, ги продолжува своите активности од работилниците во ОУ „Тодор Анѓелевски“ од проектот „Да ја запознаеме Европската Унија“ подржан од Општина Битола. Здружението и училиштето потпишаа меморандум за соработка. Повеќе ...
humanitarna Петта работилница од проектот „Да ја запознаеме Европската Унија“

Денес, 04.02.2016, во ОУ „Александар Турунџиев“ се одржа петтата работилница од проектот „Да ја запознаеме Европската Унија“, подржан од Општина Битола. Потпишан е меморандум за соработка помеѓу училиштето и здружението. Повеќе ...
humanitarna Четврта работилница од проектот „Да ја запознаеме Европската Унија“

Четвртата работилница од проектот „Да ја запознаеме Европската Унија“, подржан од Општина Битола, се одржа денес, 03.02.2016, во ОУ „Св. Климент Охридски “. Училиштето потпиша меморандум за соработка со здружението. Повеќе ...
humanitarna Продолжува проектот - „Да ја запознаеме Европската Унија“

Здружението Европска Гледна Точка и денес, 02.02.2016, продолжува со остварување на активностите од работилницата во ОУ „Стив Наумов“, од проектот- “Да ја запознаеме Европската Унија“, подржан од Општина Битола. Поради добрите впечатоци училиштето потпиша меморандум и за понатамошна соработка. Повеќе ...
humanitarna Втора работилница од проектот „Да ја запознаеме Европската Унија“

Здружението Европска гледна точка ја спроведе втората работилница од проектот „Да ја запознаеме Европската Унија“ подржан од Општина Битола, која се одржа на ден 01.02.2016, во ООУ „ Даме Груев “. Здружението истотака потпиша меморандум за соработка со училиштето. Повеќе ...
humanitarna Прва работилница од проектот „Да ја запознаеме Европската Унија“

На ден 01.02.2016, Здружението Европска гледна точка ја одржа првата работилница од проектот „Да ја запознаеме Европската Унија“ подржан од Општина Битола, во ООУ „ Трифун Пановски “. Здружението истотака потпиша меморандум за соработка со училиштето. Повеќе ...
humanitarna Хуманитарно-едукативна забава - „ЦВЕТ ПО ЦВЕТ ДО ПОУБАВ СВЕТ“

Учесниците на Школата за лидерство и јавни политики ПОЛИТЕА организираат хуманитарно - едукативна забава под мотото „ЦВЕТ ПО ЦВЕТ ДО ПОУБАВ СВЕТ“. Настанот ќе се одржи на 19 ти Април, во недела, во кафе барот Porta Jazz од 11:30 до 12:30 часот ќе можете да ја проследите проекција на неколку кратки анимирани едукативни филмови за Планетата Земја. Повеќе ...
politea Хуманитарна акција „ТВОЕТО МАЛКУ Е НЕКОМУ МНОГУ“

Оваа среда на 24.12.2014, учесниците на првата генерација на школата за лидерство и јавни политики ПОЛИТЕА во организација на ЦЕРИ Битола во соработка со Здружението за Евро-интеграции -ЕГТ Битола ќе организираат хуманитарен настан под мотото : ‘Твоето малку е некому многу’. Повеќе ...
debata Промоција на документарен филм и изложба на фотографии "Eвропските вредности на младите и културата во Битола"

Во рамките на Бит-фест ќе се одржи промоција на документарен филм и изложба на фотографии Документарниот филм „Европските вредности на младите и културата во Битола“ ги рефлектира желбите и тенденциите на младите од Битола да бидат дел од современото европско семејство... Повеќе ...
debata Tрибина: „Опсегот и значењето на поимот европски вредности во македонските печатени медиуми“

Дејан Петровски, во име на Европска Гледна Точка присуствуваше на трибината „Опсегот и значењето на поимот европски вредности во македонските печатени медиуми“ организирана од страна на Центарот за култура и културолошки студии. Повеќе ...
debata Look Beyond конференција
Дејан Петровски, во име на Европска Гледна Точка учествуваше на дводневната конференција „Look Beyond“ која се одржа на 10 и 11 јуни 2014год., во Конгресниот Центар на Скопскиот Саем, во организација на Центарот за меѓукултурен дијалог (ЦИД). Главна цел на конференцијата беше да ја анализира и оцени улогата на Европската програма за млади „Млади во акција“ врз развојот на младинската работа и младинската политика во Европа. Повеќе ...
debata Јавна дебата

Темата на јавната дебата "Реформите поврзани со Отворено Владино Партнерство и нивната релевантност за ЕУ интеграцијата на Македонија". Дел од членовите на ЕГТ, присуствуваа на оваа Јавна дебата организирана од страна на CRPM Center for Research and Policy Making. Повеќе ...
9Maj ЕГТ го одбележа денот на Европа 9-ти Мај
Повеќе ...
akciski Трибина по повод 9-ти Мај

Европска гледна точка во соработка со Центарот за Европски развој и интеграција и НУ Центар за култура Битола, по повод 9-ти Мај - Денот на Европа, организираше трибина под наслов „Македонија во Европската Унија - Предизвици и Можности“ која се одржа на 7-ми мај во НУ Центар за култура Битола. Повеќе ...
akciski Aкциски план за Отворено владино партнерство (2014-2016)

Денеска претставниците на граѓанските организации ЦЕРИ, Биосфера, ЕГТ и Institute for Research and European Studies од Битола беа дел од вториот јавен координативен состанок за подготовка на новиот акциски план за Отворено владино партнерство (2014-2016) кој се одржа во Хотел Холидеј Ин во организација на Center for Research and Policy Making и Министерството за информатичко општество и администрација. Повеќе ...
Zoo Акција : Правиме мали нешта, со голема љубов

Членови на ЕГТ се вклучија во акцијата за одбележување на Денот на Пролетта во ЗОО-Битола, заедно со Ротари школата "Молика". Во периодот што следи, еден од предметите на обработка ќе биде Европската директива за зоолошки градини. Повеќе ...
osnovacko Формирано здружението Европска Гледна Точка

Здружението за eвропски интеграции-Европска гледна точка, на 25.02.2014 год. го одржа своето основачко собрание во хотел “Милениум“, Битола, на Собранието беше избрано председателсвото, статутот, основачкиот акт и програмата за работа за 2014 година. Повеќе ...